Huis leegmaken na overlijden

Huis leegmaken na overlijden

Huis leegmaken na overlijden ?

Het is niet tof en niemand denkt er graag aan, maar ooit worden we geconfronteerd met de dood. Dan rijst dikwijls de vraag “wat moeten we doen bij een overlijden?”. Het is dan ook belangrijk om vooraf goed te weten waar u zeker allemaal op moet letten. De meeste zaken zijn vanzelfsprekend. Denk maar aan:

  • De begrafenis regelen. Het is niet tof, maar meestal wordt dit gedaan door de nabestaanden. Dit is toch wel belangrijk om de persoon die overleden is toch een waardig afscheid te gunnen.
  • De koffietafel regelen. Dit is vooral om het gevoel te hebben dat u er niet alleen voor staat. Hier kan u herinneringen ophalen samen met anderen. Hierdoor wordt de pijn van het verlies toch een beetje verzacht.
  • Het in orde brengen van de papierwinkel. Denk hierbij maar aan het stopzetten van de huur van een appartement, het afsluiten van een gsm abonnement, het afsluiten van de elektriciteit en veel meer
  • ...

Hetgeen waar niet onmiddellijk aan gedacht wordt, is dat ook het huis dient leeggemaakt te worden na een overlijden in . U moet er rekening mee houden dat er vaak toch een nieuwe eigenaar of huurder wordt gezocht en gevonden voor de woning van de overledene. De nieuwe bewoner is dan vaak niet op zoek naar de meubels van de vorige bewoner, met andere woorden: deze meubels moeten dan weg. Het huis dient dus leeggemaakt te worden.

Zelf huis leegmaken na overlijden versus het laten leeghalen door een firma

Huis leegmaken na overlijden

Dit is een persoonlijke keuze. U kan ervoor kiezen om deze meubels zelf te verhuizen en weg te doen. Dit is natuurlijk goedkoper voor uzelf. Bovendien heeft niet iedereen het even graag om de controle uit handen te geven. Misschien is dit bij u ook het geval. Misschien wilt u op elke moment van die dag weten wat er exact gebeurt met die meubels. Dan kan u ervoor kiezen om dit zelf te doen.

Anderzijds kan u ook kiezen om dit te laten doen door een firma. Het kost u dan wel geld, anderzijds bespaart u uzelf ook heel wat tijd, aangezien deze mensen weten wat ze doen. Ze zijn het gewoon om zulke klussen uit te voeren. U hoeft dus niet zelf zware meubels te versleuren. Maar wat voor sommigen de grootste reden is om te kiezen voor een firma, is dat het voor hen gewoon te moeilijk is om geconfronteerd te worden met deze meubels. Dit komt omdat deze meubels vele herinneringen met zich meebrengen. Het is dan ook voor heel wat mensen gewoon te moeilijk om dit zelf te doen. Het is vaak voor hen nog te vroeg om deze stap te overbruggen. Voor hen is een firma inhuren dan ook vaak een betere oplossing.

Huis leegmaken na overlijden

Huis leegmaken na overlijden

Wanneer u interesse heeft gekregen in een firma om het huis leeg te maken na een overlijden in de regio van het Belgische , dan kan u steeds contact opnemen met onze firma. Wij staan u graag bij voor al uw verdere vragen.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 Snelle opruimingen. Alle Rechten Voorbehouden